Eenzaamheid / Cursus Creatief leven

MELDT U HIER ONDER GEMAKKELIJK AAN

Wil jij plezier krijgen in het omgaan met andere mensen en leren hoe je dat doet?

Ben jij niet helemaal blij en tevreden met je relaties, wil je leren hoe je deze kan laten opbloeien en meer regie over je leven krijgen?

Heb je het idee dat jij je te vaak eenzaam voelt en wil je daar minder last van hebben?
... dan is de cursus Creatief Leven wat voor jou!

Creatief leven is een cursus speciaal voor mensen die last hebben van eenzaamheid en daar iets aan willen veranderen. Je gaat in een kleine groep, 8 weken lang aan de slag om je leven opnieuw vorm te geven met de hulp van een gespecialiseerde begeleider.

Je leert over jezelf en krijgt praktische oefeningen mee. Creatief leven helpt mensen om stap voor stap, zelf iets te veranderen aan hun situatie.

Tussen 16 mei en 4 juli is er een cursus gepland in de Zwanenburg in Katwijk, deze zit vol! De komende jaren wordt de cursus meerdere keren per jaar gegeven in Katwijk. Met de eerstvolgende keer (waarschijnlijk) september 2024 in Katwijk. Meld je aan en je kan alvast een plekje reserveren! 

Wanneer (nog) niet?

Ben je net gescheiden of juist gaan samenwonen, heb je net een kindje gekregen of juist iemand verloren? Of was er een grote verandering in werk, woonplaats of studie? Na zo’n verandering in het sociale netwerk komen gevoelens zoals eenzaamheid vaak voor. 

Ze geven je een seintje dat je iets mist in je contacten met andere mensen. Vaak gaat het na een half jaar weer beter. Zo niet, wacht dan niet langer en zoek hulp, zoals Creatief leven.

Contra indicaties?

Deelnemers moeten in staat zijn om te leren. Gewerkt wordt met een Nederlandstalig werkboek. Bij stabiel middelengebruik (incl. medicijnen) is het goed om rekening te houden met wat verminderde effecten, deelname is niet uitgesloten. 

Acute psychiatrische klachten
zijn wel een contra-indicatie. Er zijn geen intakegesprekken nodig als deelnemers en verwijzers het bovenstaande in acht nemen.

X