Interview Kaylee (26) en Toos (84)

Op bovenstaande foto’s zijn Kaylee (26) en Toos (84) te zien die inmiddels al sinds begin 2020 contact met elkaar hebben via Maatjesopmaat!

Door grote veranderingen in het leven is een groot deel van het oude vertrouwde weggevallen bij Toos en daarbij merkte de familie dat ze steeds meer achteruitging sinds het verlies van haar man en haar hondje. Ook het geheugen liet haar steeds meer in de steek.

Kaylee woonde toen ze zich voor Maatjesopmaat aanmeldde nog niet zo lang in Katwijk en heeft aangegeven dat ze graag iets voor haar medemens wil betekenen en zo ook haar netwerk wat te vergroten.

Zodoende zijn beide vrouwen met elkaar in contact gebracht en gaat Kaylee geregeld langs bij Toos om een gezellig praatje te maken. Meestal neemt Kaylee haar hondje mee en Toos vindt dat natuurlijk helemaal fantastisch.

Kaylee: ”als ik mijn hondje meeneem dan gaat Toos haar voorledige aandacht naar het hondje, alsof ik er niet eens ben! Prachtig is dat”.

Inmiddels hebben de vrouwen al een jaar contact en is Toos verhuisd naar een verzorgingstehuis. ”Corona maakt het allemaal een stuk lastiger om af te spreken” zegt Kaylee, maar niet onmogelijk.

Ook de dochter van Toos verteld door Kaylee wat ontlast te zijn en is erg blij dat Kaylee nog steeds langsgaat bij haar moeder.

Delen:

Meer berichten

Kerstactie 2023 – sfeerimpressie

Voor de vierde keer op rij heeft Stichting Maatjesopmaat ook dit jaar weer een kerstactie georganiseerd door mensen op een leuke manier te verrassen. Vrijwilligers

Promotievideo kerstactie 2023

­­­Voor de vierde keer op rij organiseert stichting Maatjesopmaat ook dit jaar een kerstactie door mensen op een leuke manier te verrassen. Vrijwilligers gaan in de ochtend op Tweede Kerstdag langs de deuren om onder genot van warme chocolademelk een praatje te maken. Daarnaast wordt er een verrassingstas overhandigd.

Contact

Volg ons op

Over ons

Stichting Maatjesopmaat is sinds eind 2019 actief binnen gemeente Katwijk en werkt samen met verschillende (welzijns)organisaties om eenzaamheid te bestrijden en mensen te begeleiden om weer duurzame contacten aan te gaan. 

©  Maatjesopmaat Realisatie door AtSea Design & Media
X