Interview Yvonne en Wijntje

Wijntje (60) en Yvonne (61) zijn op de foto hiernaast te zien, vanaf oktober 2020 zijn zij met veel plezier maatjes van elkaar via Maatjesopmaat en komen ze bijna wekelijks samen op de koffie.  

Yvonne had zichzelf via de website aangemeld, omdat ze vaak weekenden alleen thuis zat en Wijntje was getipt door een maatschappelijk werker van Team Sociaal ondersteuning (wat nu het wijkteam heet). 

Sinds de koppeling hebben beiden vrouwen grote veranderingen meegemaakt, zo heeft Wijntje een ongeluk gehad waardoor ze voor langere tijd moest revalideren.  In deze periode stond zij er echter niet alleen voor, vanuit haar omgeving kreeg Wijntje veel steun en ook Yvonne heeft in deze lastige periode veel geholpen.   

Zo is Yvonne meegegaan toen het contract van het nieuwe huisje van Wijntje ondertekend moest worden en heeft ze rond de verhuizing en het herstel voor Wijntje klaar gestaan. 

Ook Wijntje heeft voor haar ongeluk geholpen met het opzetten van het creatieve winkeltje van Yvonne, samen hebben ze foldertjes rondgebracht door Katwijk. 

Wijntje: ‘’Ik dacht in het begin, folders rondbrengen dat is niks voor mij. Toch ging ik het maar proberen en vond het uiteindelijk prachtig. Ik kwam langs mooie huizen die soms leeg waren, omdat iedereen aan het werk was. Daar kon ik echt van genieten’’ 

Yvonne heeft nu een relatie en is in de weekenden niet meer zo alleen, binnenkort gaat ze zelfs samenwonen in hoofdorp met haar partner! 

Toen ik hen vroeg of ze nog contact blijven houden, reageerden beiden dames enthousiast: ‘’Natuurlijk, we hebben een auto en blijven elkaar gewoon opzoeken!’’  

Hebben jullie nog tips voor mensen die eenzaamheid ervaren? 

Yvonne: ‘’Het is belangrijk dat je erop uit gaat en dingen probeert te ondernemen, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Uiteindelijk moet je het zelf doen, er zijn genoeg activiteiten in Katwijk voor iedereen’’. 

Delen:

Meer berichten

Kerstactie 2023 – sfeerimpressie

Voor de vierde keer op rij heeft Stichting Maatjesopmaat ook dit jaar weer een kerstactie georganiseerd door mensen op een leuke manier te verrassen. Vrijwilligers

Promotievideo kerstactie 2023

­­­Voor de vierde keer op rij organiseert stichting Maatjesopmaat ook dit jaar een kerstactie door mensen op een leuke manier te verrassen. Vrijwilligers gaan in de ochtend op Tweede Kerstdag langs de deuren om onder genot van warme chocolademelk een praatje te maken. Daarnaast wordt er een verrassingstas overhandigd.

Contact

Volg ons op

Over ons

Stichting Maatjesopmaat is sinds eind 2019 actief binnen gemeente Katwijk en werkt samen met verschillende (welzijns)organisaties om eenzaamheid te bestrijden en mensen te begeleiden om weer duurzame contacten aan te gaan. 

©  Maatjesopmaat Realisatie door AtSea Design & Media
X