DSC_0042

Zussen (Carla en Ria)

‘’Het voelt net alsof we zussen zijn’’, was één van de eerste dingen die Ria zei toen ik vroeg hoe ze het contact samen ervaren.  

Carla en Ria die hiernaast op de foto te zien zijn hebben al meerdere maanden contact via Maatjesopmaat.  In het begin vonden ze het beiden erg spannend om kennis te maken en moesten ze een drempel over. 

Carla: ‘’Ik had de folder al maanden in mijn kast liggen en iedere keer als ik de la opendeed zag ik hem liggen en twijfelde ik of ik me aan zou melden. Totdat mijn huishoudelijke hulp me een duwtje in de rug gaf en zei dat ik het echt moest doen’’   

Ria had zelf nog nooit van Maatjesopmaat gehoord, maar de maatschappelijk werker van het sociale wijkteam heeft Ria op weggeholpen door samen de aanmelding te doen. 

Beiden vrouwen hebben veel steun aan elkaar en kunnen goed samen over hun problemen praten.  

Carla: ‘’vroeger was ik echt een binnenvetter, maar nu kan ik er goed over praten met Ria en dat lucht echt op’’   

Als we het over problemen hebben blijft het echter niet bij praten, Ria en Carla denken ook met elkaar mee om oplossingen te vinden. 

Ria krijgt al langere tijd hulp bij de financiën via Grip op de knip en hoorde van Carla dat ze soms ook wat moeite had met geldzaken. Zodoende heeft Ria, Carla geadviseerd om zich ook bij Grip op de knip aan te melden en krijgt Carla inmiddels ook ondersteuning. 

Toen ik de vraag stelde of ze nog advies hebben voor mensen die eenzaam zijn en twijfelen zich aan te melden, hadden Carla en Ria een duidelijk antwoord: 

‘’Soms heb je gewoon echt iemand nodig en kan je het niet alleen, je moet gewoon een stap maken ook al vind je het spannend. Nu hebben wij elkaar en leuk contact, anders hadden we dat niet gehad.’’  

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn