Bericht: Doe dit jaar mee op de sociale moestuin Hortus Kariva!

Zin om jouw eigen moestuinbak bij te onderhouden tussen maart en eind oktober en zelf je groenten te verbouwen? In de frisse buitenlucht genieten van de omgeving en met andere tuinders in contact komen? Voor het jaar 2023 zijn er nog een aantal moestuinbakken vrij!

Hortus Kariva is een sociale moestuin van stichting Maatjesopmaat. De tuin is sinds 2021 officieel geopend voor de inwoners van gemeente Katwijk. Er zijn twintig moestuinbakken die allen voorzien worden van een deelnemer. Er zijn nog een aantal bakken vrij, dus bij interesse; wacht niet te lang!

Mee doen op de sociale moestuin Hortus Kariva is geheel gratis en dus écht voor iedereen. Zo zijn er verhoogde bakken en verbreedde paden, zodat het zelfs mogelijk is om met een scoot mobiel naar de tuin te komen. Op de tuin is er gereedschap, een overkapping, een watervoorziening en er worden jaarlijks zaden besteld die voor iedereen op de tuin beschikbaar worden gesteld.

Sociale momenten

De moestuin is een prettige plek om in contact te komen met andere mensen, het geeft structuur en een waardevolle invulling aan de dag. Op de dinsdagen en zaterdagen zijn er tussen 12:00 en 14:00 vaste momenten waar deelnemers en gasten samen komen. Ook hier is iedereen welkom! Op vaste momenten is er vaak iemand aanwezig die de deelnemers en toeschouwers het nodige advies en uitleg geeft over tuinieren.

Doe Mee

Voor 2023 zijn er nog een aantal bakken vrij, maar ook als je gewoon eens wilt langskomen op één van de sociale momenten en wilt helpen met onderhouden van de algemene tuin dan ben je van harte welkom!

Belangrijk om te weten

Er zijn geen kosten aan verbonden, er is tuinier gereedschap aanwezig en een watervoorziening voor alle deelnemers. Iedereen is vrij om alle dagen van de week langs te gaan op de tuin en onderhoud te plegen. Maar aanmelden schept ook verplichtingen, er wordt van de deelnemers actieve deelname verwacht. Dit betekend verantwoordelijkheid voor het onkruid wieden en de watergift van de eigen moestuinbak en daaromheen. Aanmelden kan via de mail naar erik@maatjesopmaat.nl of telefonisch 06-27860345.

X