Stichting Maatjesopmaat haalt schitterend bedrag op tijdens de Halve marathon van Katwijk

Vijfentwintig lopers verzamelde zich vroeg op de ochtend bij het plein tegenover de vuurtoren. Daar stonden zes vrijwilligers klaar om hen in ontvangst te nemen. De regen kon zelfs Carolien (81) en haar dochter Petra (61) niet deren. Samen met onze vrijwilligster Tessa vormde ze het ontvangstcomité; sportshirts en het startnummer werden uitgedeeld en sommige deelnemers kregen zelfs nog een dikke kus van Carolien. Natuurlijk was er ook ruimte om het gesprek aan te gaan voor iedereen die langskwam bij de tent.

De lopers van de stichting werden warm onthaalt en kregen na afloop een ijskoud drankje met vers gemaakt fruit. En dat warme onthaal was ook wel dik verdient; er zijn tweehonderddertig donaties binnengekomen. Goed voor maar liefs €3.040,00. Een schitterend bedrag waar het team, de vrijwilligers en het bestuur erg trots op is!

De organisatie bestrijdt eenzaamheid in de samenleving door te zorgen voor blijvende contacten op basis van gelijkwaardigheid. Mensen helpen naar gelijkwaardig contact: dat geeft het team energie! Door de opbrengst van deze actie kan de organisatie nog meer maatjes helpen naar een waardevol sociaal contact.

Trouwens, voor vaste cameraman en vrijwilliger Arend van der Meij was deze actie anders als andere acties. Benieuwd waarom? Check dan de video hieronder!

Delen:

Meer berichten

Kerstactie 2023 – sfeerimpressie

Voor de vierde keer op rij heeft Stichting Maatjesopmaat ook dit jaar weer een kerstactie georganiseerd door mensen op een leuke manier te verrassen. Vrijwilligers

Promotievideo kerstactie 2023

­­­Voor de vierde keer op rij organiseert stichting Maatjesopmaat ook dit jaar een kerstactie door mensen op een leuke manier te verrassen. Vrijwilligers gaan in de ochtend op Tweede Kerstdag langs de deuren om onder genot van warme chocolademelk een praatje te maken. Daarnaast wordt er een verrassingstas overhandigd.

Contact

Volg ons op

Over ons

Stichting Maatjesopmaat is sinds eind 2019 actief binnen gemeente Katwijk en werkt samen met verschillende (welzijns)organisaties om eenzaamheid te bestrijden en mensen te begeleiden om weer duurzame contacten aan te gaan. 

©  Maatjesopmaat Realisatie door AtSea Design & Media
X